Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP troba insuficients els 20.000 € anuals que l’ajuntament de Vilafranca destina a la pobresa energètica

La CUP està treballant una proposta amb l’equip de govern vilafranquí per tal d’incrementar les ajudes a les famílies afectades per la pobresa energètica, és a dir que pateixen talls de subministrament d’electricitat, gas i aigua.

Segons les dades que els ha facilitat el govern, els anys 2013 i 2014 l’ajuntament va destinar 20.000 euros anuals a pal.liar la pobresa energètica, amb ajudes per pagar les factures de subministrament. Partint de la premissa que a Vilafranca hi ha un 10% de famílies amb aquesta problemàtica, la CUP troba insuficient aquestes partides, com explica el regidor Xavi Navarro.

 

A banda de les negociacions amb el govern i amb l’objectiu de generar debat i buscar formules per incidir en la pobresa energètica des de l’àmbit local, la CUP també organitza una xerrada per dimarts vinent, a les 7 de la tarda al Casal Popular de Vilafranca. Hi intervindrà José López, membre de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, i també s’exposarà l’experiència de dues famílies vilafranquines que pateixen talls de subministrament.

Amb aquesta quarta sessió, la CUP dóna continuïtat al cicle de taules rodones iniciat l’octubre passat, orientades a desenvolupar el seu programa polític per a les properes eleccions municipals.

 

En la xerrada de dimarts, l’Aliança contra la Pobresa Energètica exposarà la situació en què es troben les famílies que no poden pagar els rebuts de l’electricitat, el gas o l’aigua, així com les accions a realitzar davant d’un possible tall dels subministraments. També exposarà les solucions que proposen que van des d’abaixar l’IVA dels subministraments del 21% al 4% a rehabilitar els edificis perquè siguin eficients energèticament, entre altres propostes.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: