Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El darrer diumenge d’obertura de botigues ha registrat una bona afluència, a Vilafranca

Ahir, 4 de gener, era el darrer festiu autoritzat perquè les botigues obrissin abans de Reis.A Vilafranca, es va registrar una bona afluència de compradors d’última hora i els botiguers estaven satisfets, tant d’haver obert aquest darrer festiu, com de la resta de festius autoritzats.

Segons el vicepresident del Centre Vila, Pere Albornà, des del mes d’octubre i fins aquest diumenge la campanya ha anat “in crescendo” .

En un dels establiments que ha apostat per obrir els festius permesos, Petitot al carrer de La Parellada, estan molt satisfets de la seva primera campanya de Nadal, perquè van obrir fa prop de 5 mesos.

La seva responsable, la Ingrid Paretas, considera que val la pena obrir els festius de la campanya nadalenca.

 

Un dels festius d’obertura comercial polèmic ha estat el 28 de desembre. A Vilafranca no era permès obrir perquè l’ajuntament vilafranquí podia escollir 2 d’aquests dies i havia optat per l’1 de setembre, en comptes del 28 de desembre. L’associació  comercial Centre Vila s’hi va oposar des del primer moment i iniciat el 2015 insisteixen que l’1 de setembre no sigui un dels festius autoritzats a obrir i en canvi, es pugui obrir el darrer diumenge de la campanya nadalenca.

 

Tot i que oficialment les Rebaixes d’hivern comencen dimecres, 7 de gener, la suspensió de la llei catalana que regula els horaris comercials per part del Suprem ha permès que alguns establiments aprofitin aquest buit legal i comencessin divendres passat. A Vilafranca, aquest avançament de les Rebaixes d’hivern ha anat a càrrec, bàsicament, de les cadenes i franquícies.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: