Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha editat el llibre “El Gall Negre del Penedès en 67 receptes”

Amb motiu dels 30 anys de la Mostra de Cuina d’Aviram de la Fira del Gall l’Ajuntament de Vilafranca ha editat un llibre que recull en 67 receptes el patrimoni gastronòmic que s’ha anat creant al voltant del Gall Negre del Penedès al llarg de tots aquests anys.

A més, el receptari esdevé a la vegada una iniciativa solidària, ja que el preu íntegre de cada publicació es destinarà al Rebost Solidari de Vilafranca. El llibre, que s’ha presentat al Restaurant El Cigró d’Or, del Mercat de la Carn de Vilafranca, ha estat coordinat pel biòleg i cuiner Francesc Murgadas, el qual s’ha encarregat de recollir totes les receptes elaborades al llarg d’aquest reguitzell d’anys, destriar-les, seleccionar-les i redactar-les. El mateix Murgadas recordava que la Mostra de Cuina d’Aviram és fins i tot més antiga que la recuperació del Gall Negre del Penedès, cosa que explica que els primers anys de Mostra pràcticament no hi hagués plats amb aquesta au. Això, sumat al fet que dels plats dels primers anys no hi ha constància escrita, fa que les primeres receptes que recull el llibre datin de 1991. La regidora de Comerç i Turisme, M. Dolors Rius, destaca que el volum s’ha editat amb tres objectius bàsics.   Rius agraïa a Francesc Murgadas el treball fet així com als 20 restaurants participants a la mostra al llarg dels darrers 30 anys així com a tots els que han permès tenir la Fira del Gall que tenim, criadors d’aviram, cellers i restauradors. Totes les receptes del llibre es presenten de forma molt visual, acompanyades de pictogrames per representar el número de comensals, la dificultat i el temps que es necessita per cada plat. A més, el llibre s’il·lustra amb fotografies d’alguns dels plats que es presenten. “El Gall Negre del Penedès en 67 receptes”, del qual se n’han editat 2.000 exemplars, és un llibre solidari. Es vendrà per 4 euros i tots els diners que es recaptin amb la seva venda es destinaran a l’Associació Ressò, que és l’entitat que gestiona el Rebost Solidari, el banc d’aliments de Vilafranca.  Els llibres es podran comprar els dos dies de la Fira del Gall a l’estand d’informació de la Fira i a una carpa just davant del pavelló de la Mostra de Cuina. I passada la Fira del Gall es podran trobar també a l’Oficina de Turisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: