Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Sadurní suspèn la tramitació de la modificació puntual del Pla General d’ordenació del sector de La Carosa

Un dels assumptes que va resoldre la darrera sessió plenària del 2014 va ser l’expedient per a contractar el serveis de gestió de la zona blava d’estacionament.

Des de l’oposició es va lamentar que el nou concurs no serveixi per abordar qüestions relacionades amb l’aparcament al centre, la ubicació de la parada de taxis o la convivència amb les terrasses i ocupació d’espai públic d’alguns establiments comercials. Des del govern es va respondre que calia resoldre la situació ja que el contracte d’explotació estava exhaurit i que ja s’havien tingut en compte alguns aspectes que s’estudiaran més endavant.

Amb els suport de tots els grups a excepció del PP, que va votar en contra, va aprovar-se la suspensió de la tramitació de la modificació puntual del pla general d’ordenació en relació al sector de La Carosa fins a resoldre tota la tramitació. Cal recordar que en aquesta zona es planteja la construcció d’un hotel, una benzinera i una zona d’aparcament. Carles Jiménez, portaveu popular, va tornar a manifestar la seva oposició al projecte ja que es troba allunyat del centre i xoca amb el seu model de qualitat de promoció econòmica i turística per a la vila.

En el torn de mocions, el Partit Popular va presentar una proposta en relació a la posada en marxa d’una aplicació mòbil per a controlar i gestionar els estacionaments de vehicles de gran tonatge. També es va sol·licitar que la zona al voltant de la carretera de Sant Quintí pugui ser espai per a l’estacionament, una mesura que la resta de grups van rebutjar en ser una via principal d’accés al municipi.

El PP tampoc va trobar suport en la proposta per donar una alternativa de transport públic als viatgers de rodalies que arriben als vespres i nits a l’estació de Sant Sadurní, mitjançant un conveni o acord amb el col·lectiu de taxistes. Des del govern es va criticar la manca de rigor tècnic i els dubtes que plantejava l’avaluació econòmica i la viabilitat de la proposta.

Des del govern es va recolzar una moció de suport als participants en la consulta del 9-N i l’assumpció de responsabilitats. El PP va defensar que la democràcia no és només votar sinó respectar la llei, mentre el PSC va justificar el seu vot en contra per com s’havia formulat el redactat i posicionament de la moció. Precisament el grup socialista va presentar una moció sobre el mateix assumpte, però subratllant la necessitat de diàleg en el marc legal i donant suport al president de la Generalitat i altres membres del govern davant la querella presentada per la fiscalia. CiU va recolzar-la després d’incorporar-se una esmena, mentre que ERC, que havia sol·licitat la retirada d’un dels punts per sumar-s’hi, i el PP, van votar en contra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: