Dimarts, 23 de Juliol de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

“La Vinya i el Vi a Catalunya” mostra a través d’un recull de fotografies la Catalunya vitivinícola de finals del segle XIX

L’Auditori de Vinseum acollia la presentació d’aquest llibre, que de fet forma part de la col·lecció “La Catalunya d’ahir” d’Angle Editorial, i que ha escrit el penedesenc Jordi Llavina.

Com ell explicava abans de la presentació, el llibre vol ser divulgatiu, i és bàsicament un recull de fotografies entre 1850 i 1950 per mostrar com era la Catalunya vitivinícola d’aquella època. El més rellevant del llibre són doncs les fotografies.

El llibre parla de la vinya, del vi, del xampany/cava i de la comercialització. Llavina, per escriure els textos que donen entrada a cada un dels capítols i els que complementen les fotografies, s’ha assessorat per exemple amb l’enòleg Fèlix Sàbat, l’expert en el món rural Llorenç Ferrer, Joan Gil, secretari general de l’Associació Vinícola Catalana, i el cavista Pere Guilera, entre altres.

En l’acte de presentació, el director de Vinseum, Xavier Fornos, ha destacat que el llibre serà a partir d’ara una referència tant a nivell gràfic com de continguts. Ha destacat també que per la seva estructura podria ser gairebé una guia de l’actual exposició que acull el Museu, ja que coincideixen molt.

L’encarregat de glossar el llibre era el president de l’Acadèmia Tastavins, en Joan Tarrada, que va qualificar-lo de veritable meravella. Fent un recordatori de la trajectòria literària de Llavina, molt lligada a la poesia, per Tarrada el llibre és una nova mostra de poesia. Tant per com els textos acompanyen les fotografies, com a l’inrevés.

Va acabar dient que es tractava d’un llibre de lectura molt agradable, i que era un veritable passeig per la Catalunya vinícola de finals de segle XIX.

Enquesta

M'agrada fer vacances el mes de…

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

04:30
Copa Penedès TV
Competició d'equips municipals infantils de futbol 7
05:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
05:30
El gloriós
Falcons i Àliga

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: