Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La recollida d’aliments del Gran Recapte a Vilafranca ha superat les expectatives arribant als 50.308 quilos

La pluja no ha fet enrere la solidaritat comarcal i el balanç final de la sisena edició del Gran Recapte a l’Alt Penedès és del tot positiu.

Ja el divendres es veia que el mal temps no impediria desenvolupar la recollida amb bons resultats i dissabte es va confirmar. Al conjunt de la comarca de l’Alt Penedès es van recollir 65.428 quilos d’aliments en 22 punts de recollida. A Vilafranca en concret hi havia 10 punts de recollida i al final es van assolir xifres superiors a les de l’any passat amb 50.308 quilos d’aliments, el que suposa un 2’75% més que al Gran Recapte del 2013. A Sant Sadurní, en canvi el dissabte era Festa Major i es va avançar la recollida al dijous el que ha provocat que al final la recollida a la Capital del Cava hagi estat lleugerament inferior a la de l’any passat. El dissabte a la nit, el delegat del Banc d’Aliments a l’Alt Penedès, Esteve Tomàs, feia un primer balanç molt positiu.  Entre els supermercats de Vilafranca i Sant Pere Molanta es van superar amb escreix les 100 banyeres, que és amb el nom que es coneix els contenidors de cartró amb els que s’anava empaquetant els aliments recollits. Una gran quantitat d’aliments que revertiran directament en la gent que ho necessita de la comarca.  Durant els dos die hi va haver una gran quantitat de persones que va voler col·laborar aportant aliments dins de les seves possibilitats.   Més de 300 voluntaris van estar treballant per torns entre els dos dies al conjunt de l’Alt Penedès. Es recollia sobre tot oli, llegums, llet o pasta, però també es demanava llaunes de conserva. Els voluntaris estaven molt satisfets per la resposta da la gent.  Participa com a voluntari era també una experiència enriquidora.  Entre el voluntariat s’hi podia trobar des de joves estudiants a gent gran ja jubilada. Equipats amb una armilla de color blau que els distingia es trobaven situats a les entrades dels supermercats per repartir bosses convidant als clients a comprar menjar pel Gran Recapte. Desprès procedien a omplir els contenidors grans de cartró i reciclar les bosses per a altres clients.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: