Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La principal inversió del 2015 a Vilafranca es destinarà a la urbanització de la coberta de la via

Aquest dilluns al vespre el regidor d’hisenda, Aureli Ruiz i el tinent d’alcalde, Francisco Romero, van presentar la sessió d’audiència pública per exposar el projecte de pressupost que ha fet l’equip de govern per l’Ajuntament de Vilafranca pel 2015.

A l’acte hi assitien una quinzena de persones, representants d’associacions de veïns i d’alguna entitat social, i també regidors equip de govern i el candidat ERC, Jordi Rosell. En el capítol d’inversions pel 2015 destaca una partida de 600.000€ per la urbanització de la llosa de cobertura de les vies, partida que s’ha de sumar a la d’un milió 400 mil que ja estava prevista en el pressupost d’aquest any, amb una aportació de més d’un milió per part de la Diputació. Altres inversions previstes per 2015 són 1 milió 300 mil euros per a la xarxa d’aigües, o 400 mil euros per la remodelació del Casal de la Festa Major. Les prioritats marcades pel govern en el pressupost són garantir els serveis i la promoció social a les persones, fer formació de qualitat a infants, joves i adults, i donar suport a la gent gran i a les persones en situació de dependència. També es planteja el recolzament a les entitats de la vila i la promoció econòmica i turística de Vilafranca. El pressupost consolidat, és a dir el de l’ajuntament més les empreses municipals, puja a 49 milions d’euros. Està previst que hi hagi els mateixos ingressos que despeses. En l’apartat d’ingressos el capítol principal correspon als impostos i taxes municipals, que suposen uns 30 milions, i el segon capítol correspon a les transferències corrents, és a dir les aportacions d’altres administracions com l’Estat, la Generalitat i la Diputació, i que puja a 12 milions 300 mil euros. Pel cantó de les despeses els capítols principals són els dedicats als serveis a les persones i promoció social, que suposen un 34% del total, i via pública i medi ambient, amb el 21’6%.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: