Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La meteoròloga Mònica Usart pregonarà la Fira del Gall, que celebra el 350 aniversari

Enguany la Fira del Gall s’escau el cap de setmana abans de Nadal, els dies 20 i 21 de desembre.

Aquest 2014 la Fira celebra el 350è aniversari, perquè l’any 1664 es va autoritzar la vila a celebrar una nova fira, anomenada del Gall o de Sant Tomàs. Per celebrar-ho, han editat un segell commemoratiu i renoven l’anunci televisiu.

Com és costum, el pregó donarà el tret de sortida, el 17 de desembre. La pregonera és la meteoròloga de RAC 1, Mònica Usart, gran aficionada a la cuina i amb un bloc culinari propi. Aquesta faceta ha fet decidir la comissió organitzadora de la fira, com explica la regidora de Comerç i Turisme, Dolors Rius.

 

Entre les novetats hi ha un estand de promoció del Gall Negre del Penedès, la potenciació del certamen a les xarxes socials, un concurs d’Instagram, el nou anunci i tallers de receptes de cuina de Nadal per tal de recaptar fons per a Creu Roja o tastos i maridatges solidaris amb La Marató de TV3. La regidora Rius també ha destacat que EnoturismePENEDÈS tindrà un estand propi i organitzarà activitats pensades per al públic familiar.

 

I encara se celebra un altre aniversari: la Mostra de Cuina d’Aviram celebra 30 anys amb la publicació del llibre El Gall Negre del Penedès en 67 receptes. Costarà 4 euros i la recaptació es destinarà al banc d’aliments de Rebost Solidari.

En la presentació, l’alcalde de Vilafranca ha posat la Fira del Gall com a exemple de la idiosincràsia del Penedès i ha convidat els vilafranquins i penedesencs a participar-hi.

 

Les activitats paral·leles al voltant de la Fira augmenten i EnoturismePENEDÈS també organitzarà visites a caves i cellers de la comarca.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: