Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall del 2014 ha viscut un intens cap de setmana amb balanç positiu

Vilafranca ha viscut un intens cap de setmana comercial amb el reclam de la celebració de l’edició 350 de la històrica Fira del gall. Una fira que se sustenta en tres pilars bàsics que són la venda d’aviram, la mostra de cuina d’aviram i el tast i venda de vins negres del Penedès.

A l’espera de la dades definitives, que es donaran a conèixer aquest dilluns, el balanç a primer cop d’ull ha estat molt positiu. El temps, un element sempre decisiu, ha acompanyat durant tot el cap de setmana i això ha fet que tan dissabte com diumenge arribés una riuada de gent al recinte situat al Parc de Sant Julià. La fórmula de valorar els resultat és , però, el nombre de vendes, i en aquest sentit la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Vilafranca, Dolors Rius, avançava que en relació a la mostra de cuina i al celler les xifres estan per sobre de les de l’any passat, mentre que la venda d’aviram viu es troba estancada i ha estat semblant a la dels darrers anys.   Enguany des de l’organització s’ha fet un esforç en aspectes de promoció i el gran nombre de visitants sembla que dóna la raó en positiu a aquests esforços.   D’altra banda des de fa sis anys que la fira disposa també d’un concurs per la qualitat de les peces d’aviram autòcton, que s’acompanya d’una mostra d’aviram de raça d’altres indrets d’arreu de l’Estat. Enguany la raça convidada ha estat la de Sobrarbe , del Pirineu d’Osca. Un dels membres de l’associació de criadors de gallina de Sobrarbe, Ricardo Azón, es mostrava molt satisfet d’haver participat a la Fira del Gall.   La fira ha ofert també un seguit d’activitats paral·leles. Entre d’altres diverses sessions de tast i maridatge de vins. S’han maridat els vins negres del Penedès amb torrons, o fins i tot amb gominoles. Però el maridatge que més èxit ha tingut ha estat el del dissabte al vespre. Es maridava els vins amb la música del grup penedesenc Anna Roig i l’ombra de Ton Chien.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: