Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Josep Maria Baltà exposa les seves ceràmiques a la capella de sant Joan

L’exposició es titula Els temples dels ocells: temples, torres i tombes i consta d’una vintena de peces de ceràmica cuites a alta temperatura i fetes a partir de pastes refractàries, gres i porcellana amb esmalts de formulació pròpia.

Una col·lecció de peces que són un homenatge a les ruïnes de torres, temples i tombes de l’Edat Antiga, passant per les civilitzacions del Mitjà Orient, l’Extrem Orient i l’Antiguitat Clàssica.

Les peces creades pel ceramista penedesenc reprodueixen els colors i les formes d’aquelles antigues construccions, com ell mateix explica.

Els elements arquitectònics escollits per Josep Maria Baltà per convertir-los en peces ceràmiques són indrets on els ocells hi han fet niu i estada a través dels segles, per això ha titulat la mostra Els temples dels ocells.

A l’exposició també s’hi poden apreciar els paisatges que fan de fons a les peces ceràmiques. Són pintures realitzades expressament pel pintor vilafranquí Pepe Andrade.

L’exposició es pot visitar fins al 4 de gener a la capella de sant Joan. I aquest dissabte, 13 de desembre, a les 7 de la tarda, hi tindrà lloc un concert de flauta japonesa a càrrec d’Horacio Curti, mestre de Shakuhachi, una flauta amb només cinc orificis de digitació que produeix una  música de gran riquesa sonora. L’entrada al concert serà gratuïta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: