Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El programa «La meva família m’acull» atén aquest 2014 a 53 menors de la comarca de l’Alt Penedès

Divendres al matí es va fer al saló de sessions del Consell Comarcal de l’Alt Penedès la jornada de presentació del projecte "La meva família m’acull", davant de tècnics i professionals que treballen en el sector de la infància a la comarca.

El projecte comporta la creació d’equips de treball en els serves d’atenció a la infància per afavorir que els nens i nenes que per alguna circumstància no poden estar amb els seus progenitors siguin acollits a casa de familiars, enlloc d’ingressar a centres tutelats per la Generalitat. La inauguració de la Jornada va anar a càrrec de la Directora General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència , Mercè Santmartí, i de la Consellera d’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Maria Rosell. Mercè Santmartí assenyalava que enguany s’ha consolidat el pla pilot a nivell de Catalunya, i també a al Comarca de l’Alt Penedès. Això ha comportat una implementació dels equips de treball.  A l’Alt Penedès s’ha contractat dues professionals per coordinar el programa que oficialment es troba en marxa des del passat mes de juliol i que atén a un total de 54 menors. La consellera Maria Rosell, en destaca els bons resultats.   Amb aquest programa s’ha fet el seguiment dels menors i s’han valorat els  nuclis familiars perquè esdevinguin famílies acollidores. El que es busca és que l’acolliment el faci la família «extensa», és a dir, els avis, o els oncles  dels menors, tot i que el parentiu pot ser molt divers. Per tal d’oferir a les famílies acollidores un espai on poder compartir amb altres famílies les situacions de malestar i els conflictes relacionats amb l’acollida, i per buscar recursos per resoldre aquestes situacions, es vol oferir formació i assessorament adreçada a aquestes famílies. Divendres al Consell Comarcal hi havia la conferència “Apunts per a l’Acolliment en família extensa”, a càrrec d’Àngels Balcells, professora titular del Departament de Pedagogia i Psicologia, Facultat de Ciències de l’Educació, de la Universitat de Lleida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: