Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Govern espanyol invertirà prop de 7MEUR a les estacions de l’Alt Penedès, bàsicament perquè hi puguin circular els trens adaptats Civia

La inversió ascendeix a 6.826.179 euros exactament i beneficiarà les estacions de tren de Sant Sadurní, Vilafranca, Gelida, Santa Margarida i els Monjos i Subirats, entre finals d’aquest 2014 i el 2015.

Les obres previstes són bàsicament per adequar les andanes perquè hi puguin passar els trens Civia, els únics adaptats per a les persones discapacitades. A partir de Martorell, les estacions ja estan adaptades i faltava el tram penedesenc de la R4.

L’anunci d’aquesta inversió ha anat a càrrec de la Vicepresidenta Tercera del Congrés dels Diputats i Vicesecretària d’Organització del PP Català, la sadurninenca Dolors Montserrat, en roda de premsa a Vilafranca. Montserrat ha parlat d’aposta social del govern del PP.

 

Dolors Montserrat ha detallat les inversions de cada estació: A Sant Sadurní s’hi invertiran en total més de 2 milions d’euros per millorar les andanes perquè actualment fan menys de 200m, s’hi instal·laran ascensors i es faran millores a l’edifici. L’obra ja està licitada i l’estiu vinent estarà acabada.

Montserrat ha afegit que també negocia la solució als problemes que provoca la plaça de l’estació, dificultant el pas del bus urbà i el trànsit de vehicles en general.

A Vilafranca s’invertiran 730 mil euros en la millora de les andanes, la millora de l’edifici i la instal·lació d’un tancament per evitar que la gent accedeixi a les vies sense comprar el bitllet, “responent a una demanda del propi Ajuntament” segons la popular. A Vilafranca, Renfe també ha adquirit un local al costat de l’estació per llogar-hi bicicletes.

Dolors Montserrat també ha explicat que gràcies al PP s’han reprès les negociacions amb ADIF, desbloquejant el projecte d’allargament del túnel de l’AVE.

 

A Gelida, l’any vinent s’invertiran gairebé 450.000 euros en la millora de les andanes, la instal•lació de l’ascensor i la millora de l’edifici.

La inversió més destacada es fa a Santa Margarida i els Monjos, amb gairebé 3 MEUR per la millora de les andanes, instal•lació d’ascensors i millora de l’edifici. Aquest pressupost dona resposta a una demanda de l’Ajuntament per tancar un mur a les vies. Les obres estan licitades i contractades i acabaran durant el segon semestre de 2015.

I finalment, l’estació de Lavern rebrà una injecció de 660.000 euros per millorar les andanes i l’edifici.

La diputada penedesenca també ha anunciat que el PP ha aconseguit que s’iniciï la redacció d’un conveni per tal de reparar la passarel.la de la N-340 a l’Ordal, que s’està en vies de redactar un conveni per tal de construir una rotonda d’accés directe al polígon que hi ha a tocar de la N-340 a Sant Cugat Sesgarrigues i que treballen per incloure en les ajudes de l’1,5% cultural de Foment la restauració de la Basílica de Santa Maria de Vilafranca i el projecte d’ampliació i reforma de Vinseum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: