Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Comitè d’Empresa de Robert Bosch a Castellet ha arribat a un acord satisfactori amb la Direcció que garanteix la continuïtat de la planta

En un comunicat el Comitè d’Empresa manifesta la seva satisfacció per haver arribat a un acord amb la direcció de Robert Bosch per garantir la continuïtat de la fàbrica de Castellet i la Gornal dins del grup.

Una reivindicació per la qual la plantilla de la fàbrica penedesenca ha estat lluitant des que al passat mes de març la gerència de la divisió de components a la que pertany va anunciar la voluntat de posar a la venda la planta de Castellet. Desprès de nombroses accions de reivindicació i del contacte amb representants de les principals forces polítiques del país el passat mes de juliol ja s’anunciava un compromís de la gerència en el que s’establien condicions que formaven una base per la negociació que garantís la continuïtat de la fàbrica dins la multinacional Bosch. Les condicions establertes per l’empresa són una reducció dels costos laborals d’un 20% i una reducció de la plantilla fins arribar a la xifra dels 300 treballadors abans de l’any 2016. Mentre que per part dels treballadors es demanava un futur industrial que garanteixi la capacitat d’ocupació a llarg termini per una plantilla de 300 treballadors i la retirada de la venda de la fàbrica. Finalment els acords pactats entre empresa i representants dels treballadors són de reducció d’un 20% dels costos, un 10% respecte al salari i la resta per altres conceptes.    En relació a les indemnitzacions que s’han acordat per reduir la plantilla a 300 treballadors són, pels treballadors de menys de 50 anys d’edat, de 33 dies per any treballat sense topall més 50 mil euros. Per els treballadors de 50 a 57 anys la mateixa indemnització més 8.300€ per un conveni especial amb la seguretat social fins els 61 anys, i finalment s’acorden prejubilacions pels majors de 58 anys amb el 68% del sou. També s’ofereixen incentius pel trasllat a altres fàbriques de Bosch a Espanya amb 20.000€ més una paga d’assentament i mudança. En la vessant productiva l’empresa es compromet a fabricar per a tota Europa un nou neteja parabrises així com serveis per a altres plantes per garantir la ocupació de la plantilla. L’acord s’ha ratificat en assemblees generals i referèndum. Des del Comitè d’Empresa es mostren satisfets per l’acord que garanteix l’ocupació a 300 treballadors com a mínim fins a l’any 2019.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: