Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cales de Pachs renuncia a incinerar fangs de depuradora

La Plataforma Contra la Incineració de Residus a Cales de Pacs i al Penedès ha anunciat que ha aconseguit que l’empresa Cales de Pachs retiri el seu projecte d’incinerar fangs de depuradora com a combustible.

Cales de Pachs va entrar un escrit renunciant a la utilització de llots de depuradora com a combustible el passat 31 d’octubre, segons ha comunicat la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat a la Plataforma, en una reunió mantinguda fa uns dies.

En la carta, signada per el conseller delegat de Cales de Pachs Valentí Granell, es renuncia a aquesta sol.licitud de setembre del 2013, tot afirmant que no suposa una renúncia a formular una nova sol.licitud si es considera oportú. Així ho recalca Jordi Asensi, membre de la Plataforma Contra la Incineració de Residus a Cales de Pacs i al Penedès.

Els membres de la Plataforma es mostren satisfets per aquesta victòria, tot recordant que el mes de maig passat van iniciar una campanya per aturar la crema de fangs de depuradora a l’empresa de Pacs del Penedès.

Segons expliquen han estat uns mesos de lluita intensa, en els quals han realitzat moltes actuacions per conscienciar sobre els perjudicis que comportaria la crema de residus en aquestes instal•lacions. La Plataforma agraeix el suport rebut de grups polítics, ajuntaments i Consell Comarcal, gràcies als quals han pogut aturar aquest projecte tan perjudicial per a la salut i el medi ambient.

També destaquen la presentació de més de 300 personacions individuals i d’entitats demanant ser informats sobre el projecte.

Després d’aquesta victòria, la Plataforma es compromet a seguir treballant perquè la incineració de residus al Penedès deixi de ser una opció i recorden que la cimentera Uniland dels Monjos ha esdevingut una incineradora encoberta de tot tipus de residus.

Segons la Plataforma en contra de la Incineració de Residus a Cales de Pachs i al Penedès, els indicadors de salut dels Monjos i de la comarca indiquen una proliferació de càncers.

Per tot plegat, demanen que es canviï l’actual política de residus i es faci

un pas decidit cap a la reutilització, la reducció i el reciclatge dels residus, apostant per propostes com la del Residu Zero o la recollida selectiva porta a porta.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: