Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

“Barcelona, abans que el temps ho esborri” obre les projeccions del cicle “Films de dones”, que arriba a Vilafranca per primer cop

Divendres passat, a la sala Zazie es feia la projecció d’aquest film de Mireia Ros, que servia per obrir les tres jornades de projeccions que enguany es faran a Vilafranca en el marc del que és ja la 22ena edició del cicle “Films de dones”.

Tot just abans de la projecció, el regidor d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, Sebastià Jané, remarcava la importància d’acollir actes com aquests que ajuden a visualitzar les activitats que es duen a terme des de la regidoria.

La projecció que obria el cicle a Vilafranca era del film “Barcelona, abans que el temps ho esborri”, de la directora Mireia Ros. Ella comentava que la història basada en una novel·la de Javier Baladía que retrata una família de la burgesia barcelonina del segle XX a través dels seus records. Segons Ros ens mostra els orígens de la Barcelona actual, tot retratant la forma de ser i de viure d’aquella burgesia.

Per la directora aquest cicle és una bona oportunitat per tal de poder mostrar la feina que fan les dones. Ha remarcat que, malgrat tot, avui en dia la societat continua sent molt masclista. I que el món del cinema no n’és una excepció. L’actual moment social i econòmica és molt complicat per tothom, però per les dones encara una mica més.

El cicle continua aquest proper divendres dia 12, amb la projecció de dues pel·lícules de la directora María Zafra; i el divendres dia 19 amb un film de Carla Subirana.

Organitzat per Drac Màgic, Cooperativa Promotora de Mitjans Audiovisuals, i l’Associació Trentacinc; compta amb el suport de la Fundació SGAE i la Diputació de Barcelona i la col·laboració de diversos ajuntaments catalans, entre els quals el de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: