Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un grup de docents del Penedès han participar al Marroc en el projecte Xarxa d’escoles sense violència

Guiats pel president d’Equalmón, Antoni Resta, han participat del 20 al 23 d’octubre en la quarta fase del projecte Xarxa d’escoles sense violència, a la zona del Rif, al nord-est del Marroc.

El projecte creat per l’Associació de dones d’Al Hoceima i Equalmón que es va iniciar l’any 2010 a la província d’Al-Hoceima, té com a objectiu principal la lluita pels drets humans i l’equitat de gènere i compta amb el suport de diversos ajuntaments de la comarca i la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Penedès.

En aquests quatre anys de col·laboració, s’han format en drets humans i equitat de gènere 26 escoles de primària. La creació en les escoles ja formades, de clubs de drets humans contribueix a donar continuïtat al projecte en cada escola i el seu entorn. El club de drets humans de cada escola es connecta en xarxa amb els altres creant i engrandint la Xarxa d’escoles sense violència.

El projecte entra ara a la quarta fase, amb una avaluació externa de les fases anteriors, de la qual se’n destaquen positivament els resultats, la incorporació d’escoles de secundària a la Xarxa d’Escoles sense violència i la creació d’una nova xarxa, Escoles en diàleg.

Aquest any s’iniciarà el contacte també entre grups d’alumnes del Riff i grup d’alumnes del Penedès a través d’Internet, per compartir realitats i vivències.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: