Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’economista Xavier Sala i Martín va omplir Cal Bolet en la conferència titulada “És l’hora dels adeus?”

Organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana a Vilafranca la conferència responia al mateix títol del darrer llibre del mediàtic economista.

Sala i Martín és catedràtic d’Economía de la Columbia University a New York i professor visitant de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Entre el 2003 i 2009 va ser membre de la junta directiva, tresorer i president de la comissió econòmica del Futbol Club Barcelona. També és autor de diversos llibres d’economia. L’últim que ha escrit és el que presentava aquest dissabte a la tarda al teatre Cal Bolet i que donava nom a la seva ponència “És l’hora dels Adéus?”. Com va dir, es tracta d’una pregunta que només tindrà resposta en funció de la resposta de la gent.   Sala i Martín va assenyalar que la demanda dels catalans pot semblar estranya en un món que no està acostumat a dibuixar fronteres amb la força dels vots. Amb un estil directe, clar i contundent, Sala-i-Martín va fer una radiografia de quina ha estat la situació econòmica i política dels últims anys i de quin pot ser el futur de Catalunya. Va comparar els costos i els beneficis econòmics d’una hipotètica Catalunya independent amb els costos i els beneficis econòmics d’una hipotètica permanència a Espanya.  Perquè va assegurar que quedar-se a Espanya també té unes incerteses que cal sospesar.   El conferenciant va defugir parlar dels costos sentimentals que la unió o la separació tenen per a cadascú, perquè són qüestions personals i intransferibles, però sí que va parlar dels arguments econòmics. Un cop vistos i analitzats, es poden enllaçar amb els sentiments i les valoracions no econòmiques per poder decidir, finalment i amb llibertat, quina de les dues alternatives dóna més garanties per aconseguir la felicitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: