Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diada de Tots Sants no fa justícia a les grans construccions dels Castellers de Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca tanquen l’any amb el registre més alt de castells de nou assolits en un sol any de la història, cinquanta-nou, però no amagen el decensís per no poder descarregar els màxims reptes de l’any.

Dissabte es va viure a la plaça de la vila la diada de Tots Sants més llarga de la història que va acabar amb més de quatre hores de castells,i que ens va deixar fins a dotze intents de castells de nou, set d’ells de gamma extra.

Amb el cartell habitual dels darrers quatre anys, que va ser generos per Capgrossos de Mataró, plàcida pels Castellers de Sants i més exigent per a Castellers de Vilafranca i Xiquets de Tarragona.

Inici puntual de la diada amb una plaça de la Vila plena a vessar i expectant, i es que la diada bé s’ho valia, amb el cinc de nou amb folre dels Castellers de Vilafranca, castell que la colla no portava a plaça des d’aquesta mateixa diada de l’any anterior. Ben resolt per dalt i sempre controlat pel folre, tenia prou convenciment per descarregar-se. Primer de l’any i descarregat.

Curiosament la colla de les grans que menys el porta a plaça, però amb resultats més regulars, el que li ha permès sumar-ne el dotzè de la colla tants com la Jove de Tarragona.

Van seguir amb el tres de deu amb folre i manilles que els verds havien carregat per Sant Fèlix i el Concurs. Tercera temptativa de la temporada que no va ser possible al encallar-se en la pujada l’anxaneta. Castell desmuntat i a tornar-hi tot seguit.

En repetició tot de nou dalt i a punt, per un castell que es va anar treballant bé i es va carregar amb solvència. Però un cop més la baixada va ser exigent i el tronc no va aguantar mentre per baix anaven fent feina. Tercer carregat de l’any, un fita que cap colla havia assolit mai, coronar-ne tres en un any.

Malgrat la caiguda i el desencís, la colla de Vilafranca no va renunciar a intentar l’únic castell dels assolits el 2014 que la colla no havia portat a plaça, el quatre de nou sense folre. Castellàs amb majúscules amb canvis dels darrers dies que també van carregar amb suficiència i que quan ja semblava que el completaven va saltar per quints. Una llàstima. No obstant els verds tornaven a ajuntar el tres de deu amb el quatre sense folre.

Van tancar la diada, i l’any 2014, amb rècord de castells de nou en un sol any, cinquanta-nou, amb el pilar de sis. Un pilar amb recuperació de segon i estrena de quart i anxaneta. Una actuació que va deixar amb saber agredolç a uns castellers que s’exigien més, sobretot en les caigudes mai desitjades, ja que d’aquest castells de nou i superiors enguany han carregat vuit.

Els Capgrossos de Mataró, mereixen una felicitació ben gran. L’any passat marxaven de la diada amb el tres de nou carregat el set de set i plors per un final de temporada dur. Dissabte en canvi van marxar plorant però d’alegria a l’assolir la millor diada de la seva història.

Van descarregar el quatre i el tres de nou amb folre, per completar en tercera ronda la seva segona torre de nou amb folre i manilles, a la plaçá i la diada que els havia vist la primera l’any 2010. Els Capgrossos recuperaven la gamma extra. Van arrodonir la seva millor diada amb el pilar de set amb folre.

Els Castellers de Sants van enllestir amb una tripleta màgica la seva actuació havent de renunciar, per malaltia de l’aixecadora, a portar la torre de nou amb folre i manilles estrenada feia uns dies. Van anotar-se sense problemes el tres i el quatre de nou amb folre, el cinc de vuit i el pilar de set amb folre. Els queda Terrassa d’aqui a quinze dies on podrien portar a plaça la torre i el pilar de vuit amb folre i manilles, inèdit pels barcelonins.

I per tancar rondes els Xiquets de Tarragona, que per tercer any seguit portaven a Vilafranca l’intent del cinc de nou amb folre, que una vegada més els va ser injust amb el progrès d’aquesta nova colla de gamma extra. Dos intents fustrats del castell somniat. Van descarregar el quatre de nou amb folre i el pilar de set amb folre i van carregar el quatre de vuit amb l’agulla.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: