Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cinta francesa La part des anges guanya el Gran Premi del Jurat en la 4a edició del Most

El guanyador del Gran Premi del Jurat, dotat amb 1.000 euros, és un documental francès, dirigit per Marie Renucci, que reflexiona sobre el relleu generacional al sector del vi i mostra les inquietuds de la gent jove que ha apostat per la vinya i el vi com un projecte personal i apassionant.

L’entrega dels premis de la 4a edició del Most va tenir lloc ahir al vespre, al Casal, presidida per el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell. En la cloenda també́ es va concedir el Premi Most a l’actriu Rosa Novell i es va projectar la pel·lícula Rastres de Sàndal.

Pel que fa a les altres categories de la secció́ Collita, el jurat ha concedit el Premi al Millor Treball Documental a Pearls for Men, mentre que el Premi a la Millor Ficció ha quedat desert.

El Premi Projecció Internacional al treball que fomenta millor la projecció́ internacional del vi i el cava ha estat per Jean Leon, a man, a time, a wine i el Premi Arrels, al millor treball lligat al territori, se l’ha endut L’hivern a Can Bas de Cesc Garsot. El Most ha concedit també un Premi al Millor Treball Promocional, que ha recollit Spot Mortitx l’U, de Tomeu Santandreu.

Enguany el Most Penedès, organitzat per Vinseum i el Cine Club Vilafranca, s’ha ampliat i ha passat a tenir una durada de 10 dies, arribant als 3.500 espectadors.

El seu codirector, Josep Maria Escofet, està satisfet perquè el Most es consolida i destaca especialment la resposta dels espectadors.

 

Pel que fa a la secció́ Brot, el Premi del Jurat al Millor Curtmetratge, dotat amb 500 euros, ha recaigut en Cuerdas, de Pedro Solís. El curt ja es va endur el Premi Goya al millor curt d’animació́. El jurat ha volgut fer també́ dues mencions especials a dos curts documentals: Espés, de Tànit Fernández i Isaac Rodríguez, i Júlia d’Emiliano Cano Díaz.

Els responsables del Most afirmen que el festival ja apareix destacat entre els festivals de cinema de Catalunya. A aquesta opinió s’hi suma el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, tot afirmant que el Most ja és un pre-clàssic i que està destinat a tenir un llarg recorregut.

 

Del 6 al 16 de novembre, el Most Penedès ha ofert una acurada selecció́ de les millors peces audiovisuals relacionades amb el món de la vinya, el vi i el cava a Vilafranca, però també a Sant Sadurní i Sant Miquel d’Olèrdola i a cellers de Vilobí, Pacs i Sant Joan de Mediona.

 

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: