Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El telèfon que atén dones en situació de violència masclista ha rebut 53 trucades de l’Alt Penedès entre gener i setembre d’enguany

La xifra es donava a conèixer aquesta setmana a Sant Sadurní en el decurs de la presentació de l’acord de col·laboració entre l’Institut Català de les Dones i l’Ajuntament de Sant Sadurní per tal de divulgar entre la població la línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista, el 900900120.

L’objectiu és incrementar el coneixement d’aquest servei entre les dones de Sant Sadurní que el puguin necessitar a través de la distribució estratègica de cartells i adhesius en establiments i serveis de la població.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, explicava que és un servei gratuït i confidencial on una dona que travessi una situació de violència masclista, o les persones del seu entorn, trobaran atenció permanent en qualsevol moment, qualsevol dia de l’any. També ha subratllat el fet que aquest servei permet un accés directe a la xarxa especialitzada de serveis on s’ofereix assessorament professional especialitzat i acompanyament.

El telèfon que l’Institut Català de les Dones posa a disposició de les dones en situació de violència masclista va atendre l’any passat 83 trucades procedents de la comarca. Enguany, fins al mes de setembre, n’ha rebut 53.

Pel que fa a Catalunya, els mesos de gener i setembre ha atès més de 6.600 trucades. En un 94,2% de les ocasions es tracta de violència psicològica, en un 35,5% de violència física, en un 8,5% de violència econòmica i en un 3% de violència sexual. Cal destacar que el 23,4 % de les trucades la fan persones de l’entorn més immediat de la víctima.

L’Institut Català de les Dones i els municipis col·laboren en la divulgació del servei 900900120 en el marc d’un acord amb l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: