Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP de Vilafranca insta l’Ajuntament que acati la suspensió del Tribunal Constitucional i que no faciliti mitjans per el 9N

El regidor del PP a l’Ajuntament de Vilafranca, Josep Ramon, acompanyat del Jordi Bové en representació del grup municipal ha explicat que han enviat un mail adreçat a l’alcalde Pere Regull en què recorden que la proposta de consulta i el procés participatiu posterior de cara al 9N està suspesa per el Tribunal Constitucional, i que per tant cal que s’aturin també totes les actuacions de preparació o vinculades al 9N que es facin des de les administracions locals.

Des del PP consideren que hi ha qüestions com els diners que es destinen a les campanyes publicitàries que es podrien considerar malversació de fons. Ramon recorda què, en el darrer ple, Pere Regull va explicar que seguiria les instruccions de la Generalitat, però també remarca que no va respondre a la seva pregunta sobre quins mitjans posaria l’Ajuntament per facilitar la participació i donar suport al procés.

D’altra banda, el regidor del PP ha explicat que han tingut constància que hi ha veïns de Vilafranca que han rebut cartes de la Generalitat explicant el procés. En un cas concret és una persona vinculada al PP i què recentment ha canviat de domicili. Però ha rebut la carta amb les seves dades personals. Consideren que podria ser un cas de vulneració de la protecció de dades.

En la carta adreçada a l’alcalde, li recorden que la resolució del Tribunal Constitucional implica totes les administracions públiques, però també als ciutadans. En aquest sentit però, ha explicat que sembla que hi pot haver una certa permissivitat per part de les autoritats de l’estat per tal de permetre un procés que estès conduït per la societat civil; però no si ho fa el Govern de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: