Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

141 pontonencs s’han desplaçat fins a Torrelles per votar al 9-N

Una de les 3 taules que hi havia al Casal d’Avis de Torrelles de Foix estava destinada als veïns de Pontons, l´únic municipi de la comarca que no ha permès als seus veïns votar a casa.

Fins aquesta taula s’hi van acostar 141 pontonencs, dels quals el 91’4% va votar pel doble sí, 8 persones van votar sí-no, una persona va votar en blanc, una altre va votar sí i en blanc la segona pregunta i dos vots queden registrats com a altres. Cap no en la primera pregunta.

Els pontonencs van votar utilitzant els busos habilitats pel Consell Comarcal o bé en els seus propis vehicles, però de tota manera havien de fer un desplaçament més llarg del que és habitual perquè la carretera porta uns mesos tallada a causa d’obres de millora.

El primer autocar procedent de Pontons arribava a Torrelles minuts després de les 9 del matí, amb els més matiners. Un d’ells, el David Via, comentava com se senten els seus veïns i el fet que el seu alcalde, Lluís Caldentey, no els deixés votar a casa seva.

 

L’Assemblea Nacional Catalana de Pontons confiava que votarien unes 200 persones, basant-se en el nombre de places del servei de bus contractat. Finalment han estat 141.

Tot i això, per el coordinador de l’ANC a Pontons, Òscar Pertegaz, el dia important és avui, 10 de novembre, quan els polítics analitzaran el procés participatiu i posaran les cartes sobre la taula.

Malgrat la prohibició de votar al seu propi municipi, a Pontons aquest 9-N també ha estat un dia festiu i de gran importància històrica, per això van organitzar diverses activitats al llarg del dia com tallers per la mainada, balls, un dinar popular, una cercavila i una urna simbòlica on també es podia dipositar el vot.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: