Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca i el Penedès, a la Guia de Rutes Enològiques de l’Estat espanyol Accessibles per a totes les persones

La Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física PREDIF ha presentat la nova Guia de Rutes Enològiques de l’Estat espanyol Accessibles per a totes les persones, entre les quals hi ha Vilafranca i el Penedès, amb l’anomenada Ruta del vi Penedès.

Francisco Sardón, president de PREDIF, explica aquesta publicació és útil a les persones amb discapacitat,<em> </em>ja que aquest col·lectiu demanda una nova forma de fer turisme i gaudir de la cultura del vi. Aquest projecte, dirigit per PREDIF amb el suport de la Fundació ONCE i la Fundació Vodafone, i la col·laboració d’ACEVIN, busca facilitar a les persones amb discapacitat i al públic en general, informació sobre l’accessibilitat de les rutes del vi de l’Estat i els establiments turístics que hi estan inclosos. Des de la Ruta Penedès, s’afirma que els establiments estan sensibilitzats i han fet una aposta i treball per donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu.

Després d’una enquesta i comprovacions al territori, PREDIF va seleccionar el passat mes de març les 12 rutes més accessibles para incloure-les en aquesta guia. La Ruta del vi Penedès és l’única ruta catalana que s’hi inclou. D’altres rutes a la guia són Jumilla, la Rioja, Rias Baixas o Utiel Requena.

A la ruta del vi penedesenca s’hi inclou Vinseum i l’oficina Km0 Enoturisme Penedès. També es fa referència al Centre d’Interpretació de l’aviació republicana i guerra aèria, el museu d’arqueologia d’Olèrdola, el centre d’interpretació del Cava a La Fassina de Sant Sadurní i diverses bodegues i restaurants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: