Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 200 persones s’han manifestat a Pontons reclamant poder votar el 9 de novembre

Després de saber que Pontons serà un dels únics cinc municipis de Catalunya on no es podrà votar el 9N, els veïns han organitzat una concentració pacífica que s’ha fet aquest diumenge, per reivindicar el dret a decidir.

La concentració s’ha fet a les 12 del migdia a la plaça de l’Ajuntament i es va convocar a través de les xarxes socials.  Una de les promotores, la Neus Pedrosa, explica que l’objectiu es fer que l’alcalde Lluís Caldentey , rectifiqui i ofereixi un local a la Generalitat.   Unes dues-centes persones s’ha manifestat amb pancartes i proclames demanant votar davant de l’ajuntament de Pontons. La meitat dels presents eren veïns del poble i l’altre meitat gent d’altres municipis del Penedès que els han volgut donar suport. Els veïns no perden l’esperança però són conscients que si l’alcalde no cedeix hauran d’organitzar un sistema de transport per anar a votar al municipi de Torrelles.  Pontons és l’únic municipi del Penedès on el PP governa amb majoria absoluta i, com que la Generalitat no hi té locals, el 9N no hi haurà procés participatiu. L’alcalde, Lluís Caldentey explica que estarà a favor de la participació quan hi hagi unes eleccions, però no a favor d’una consulta que considera que no porta enlloc.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: