Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una alumna de l’Eugeni d’Ors, becada per participar en un intercanvi amb una alumna del Quebec

Durant aquest trimestre, l’Institut Eugeni d’Ors compta entre els seus alumnes amb una estudiant del Quebec, la regió francòfona del Canadà. Es diu Rose Gauthier i conjuntament amb la vilafranquina Mar Lloret participa al programa d’intercanvi organitzat pel Departament d’Ensenyament i l’Éducation Nationale.

La Rose ja porta un mes a Vilafranca i explica que el que més li ha costat és adaptar-se als horaris dels àpats, acostumada com està a sopar a les 5 de la tarda. L’intercanvi li servirà per millorar el seu castellà, per això cursa de manera prioritària aquesta matèria a diferents nivells de l’ESO. Tot i això, també assisteix a algunes classes en català com ara Educació Física o Dibuix.

Segons ens ha explicat, després d’un mes, ja entén millor el castellà i també el català.

 

La seva parella d’intercanvi és la Mar Lloret, alumna de 4t d’ESO, que acull la Rose a casa seva i que viatjarà al Quebec durant el segon trimestre del curs.

La Mar reconeix que l’adaptació ha estat dura, des d’horaris a costums, passant per la convivència entre les dues, però ara està superat.

 

Només 27 alumnes catalans i 27 del Quebec han estat seleccionats per participar en aquest intercanvi, a partir dels seus expedients acadèmics i d’entrevistes als alumnes i a les seves famílies.

L’intercanvi s’emmarca dins l’objectiu estratègic del Servei de Llengües Estrangeres del Departament d’Ensenyament de desenvolupament i millora del coneixement de la llengua francesa per a l’alumnat català.

La Rose Gauthier estarà a Vilafranca fins al 6 de desembre i la Mar Lloret farà la seva estada al Quebec del 17 de gener al 12 d’abril. La vilafranquina ja ha estat advertida que en aquests mesos hi fa molt de fred.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: