Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Unió Empresarial del Penedès dóna el seu suport a l’empresa Cales de Pachs

En un comunicat la UEP expressa el seu suport a l’empresa, ubicada entre els termes de Pacs del Penedès i les Cabanyes, en relació a la polèmica sorgida per l’actualització de l’autorització ambiental.

Segons la organització empresarial els consta, i ho han pogut comprovar, que Cales de Pachs ha fet i farà totes les correccions necessàries per garantir que l’activitat de la planta causi les mínimes molèsties al veinat de la zona i en cap cas suposi un risc per al medi ambient ni per a la salut de les persones. L’empresa es dedica a la fabricació i comercialització d’òxid de calç (calç viva) i hidròxid de calç (calç apagada). La Unió Empresarial assegura que mai des de Cales de Pachs s’ha dut a terme cap activitat il•legal i l’empresa ha estat i estarà sempre sotmesa a la legalitat vigent i als controls que duen a terme les màximes institucions públiques ambientals de Catalunya per garantir que compleix la llei. Contràriament al que exposen grups ecologistes, Cales de Pachs SA millora constantment les seves activitats industrials.  La Unió Empresarial del Penedès insta a tots els actors implicats en aquest assumpte , ajuntaments, entitats ecologistes i la pròpia empresa, a fer un esforç per trobar una solució satisfactòria que permeti garantir la continuïtat de l’activitat d’aquesta fàbrica, que actualment dóna feina directa a una trentena de persones i a 30 més indirectament, respectant lògicament el compliment estricte la normativa ambiental i de salut pública.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: