Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat dóna suport als municipis per la vigilància sanitària als establiments minoristes d’alimentació

La llei de Salut Pública de Catalunya exigeix als municipis disposar d’un pla de vigilància dels establiments minoristes d’alimentació en funció del seu risc sanitari. Per facilitar als ajuntaments la identificació d’aquests establiments i la determinació del seu risc sanitari, el Servei de Seguretat Alimentària de la Mancomunitat Penedès Garraf ha visitat en els darrers dos anys els establiments de 16 municipis d’ambdues comarques.

Des de l’any 2013 les tècniques de Salut Pública de la Mancomunitat han realitzat 675 inspeccions a supermercats, peixateries, carnisseries, forns, fruiteries, establiments de menjar preparat, bars i restaurants. En aquestes inspeccions es redacta l’informe que detalla les deficiències en matèria de sanitat que té cada establiment, es valora el risc sanitari utilitzant un protocol específic, i s’assigna el número de registre sanitari municipal que identificarà a l’establiment. Aquesta informació és la que permet als ajuntaments definir el seu pla de vigilància i control sanitari.

Habitualment, les inspeccions es realitzen de manera concertada, per assegurar la presència del propietari de l’establiment i disposar del temps necessari que requereix revisar tots els punts de control que estableix la normativa. No obstant en casos que es considera necessari aquestes visites es fan sense avís previ.

L’objectiu de la visita és conèixer l’estat de l’establiment i les pràctiques que es realitzen, per a que els responsables de l’establiment puguin esmenar les conductes inadequades i realitzar les millores necessàries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: