Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Cup ha organitzat a Vilafranca una xerrada per parlar sobre les desigualtats educatives, i planteja opcions des del món municipal

L’Escorxador va acollir aquesta xerrada dijous, a càrrec del sociòleg i investigador sobre desigualtats educatives Isaac Gonzàlez; i de la regidora de la CUP a Valls Lurdes Quintero.

Sota el lema de la zonificació escolar, la voluntat era parlar de les polítiques municipals contra les desigualtats educatives. Gonzàlez va explicar que la zonificació escolar pot servir per tal de millorar les desigualtats educatives en quan als resultats que assoleixen els estudiants al acabar el seu pas per els centres educatius. Explicava també que les desigualtats en aquests resultats tenen a veure amb el que els nois i noies tenen com a bagatge personal i familiar. Les polítiques educatives poden ajudar a pal·liar-les; però Gonzàlez considera que avui per avui ajuden a agreujar-les.

D’altra banda, Lurdes Quintero explicava l’experiència i el treball que han fet a Valls, on la segregació escolar era un problema de ciutat ja que s’havia detectat que en només dues escoles es concentraven la majoria d’alumnes amb necessitats específiques. Quintero remarcava que havien treballat per redistribuir-los i reduir aquestes desigualtats.

Una tasca, remarcava, complicada perquè tampoc era una prioritat del govern municipal de Valls.

La xerrada va ser seguida majoritàriament per persones vinculades al món educatiu de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: