Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca han guanyat el millor Concurs de Castells de Tarragona de la història

Després dels tres dies del XXVè. Concurs els Castellers de Vilafranca assolien ahir la victòria final del global de les 41 colles participants.

Els Xicots de Vilafranca es van fer amb el 14è lloc, la segona millor colla de dissabte, mentre que la Jove Xiquets de Vilafranca acabava en el lloc 36è.  Va ser el millor Concurs de Castells de la història, amb 3 castells de 10 carregats, i no es va decidir fins a la cinquena ronda amb un darrer intent de la Vella de Xiquets de Valls sobre el quatre de nou sense folre.  Els Castellers de Vilafranca que actuaven darrera de la Vella de Valls, van  veure en totes les rondes com havien d’aguantar la pressió, fent-ho com saben. La llàstima de la diada pels Castellers de Vilafranca van ser les dues caigudes sofertes amb els castells més grans carregats. La Vella va marcar el concurs, però els Verds van sortir, com havien previst, amb al quatre de nou amb folre i agulla i que com el concurs de 2012 va ser el castell sense puntuar. A segona ronda van descarregar el seu quart tres de nou amb folre i agulla, un fet sense precedents, i que a més era al primer completat en un concurs.Amb la feina feta, i la colla Vella pressionant, els Verds van atacar la torre de vuit sense folre, que no portaven a plaça des de finals del 2012. La torre va pujar bé però un cop carregada es va trencar per la part alta, tot i així, posaven la rèplica a una Colla Vella que també l’havia carregat.  La Vella, amb una gran diada, també va carregar el 3 de 10 amb folre i manilles per tant als Castellers de Vilafranca no els quedava altra que anar pel tres de deu amb folre i manilles.  Un tres de deu emmanillat que enguany ja s’havia carregat per Sant Fèlix i que al Concurs també havien carregat l’any 2002. Ferm com una roca per baix amb molta corda i carregat amb suficiència el castell es va trencar de nou per la part alta. Segon de l’any carregat i canvi a la classificació, a la quarta ronda, posant-se per davant de la Vella.  Durant tota la diada es va sentir a la plaça xiulets contra els vilafranquins. Això va fer enutjar al president de la colla, Jou Cabré.  Una Colla Vella que finalment va quedar segona i que ho va intentar a la cinquena ronda, després d’haver assolit la seva millor actuació amb el quatre de nou amb folre i agulla, al torre de vuit sense folre carregada i el tres de deu amb folre i manilles també carregat. Van renunciar a la quarta ronda i el quatre de nou sense folre de la cinquena ronda se va mostrar tou i el van desmuntar abans d’hora. Finalment el Concurs tornava a ser pels Verds, per setena vegada consecutiva.   El podi va quedar completat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona que es va convertir amb la quarta colla de castells de deu de la història al carregar en el seu primer intent el tres de deu amb folre i manilles.  Van completar la diada amb el nou de vuit i el cinc de nou amb folre. També va intentar per primera vegada el tres de nou amb folre i agulla. Va ser una gran edició del Concurs, amb 12 castells per sobre del tres de nou amb folre, un fet sense precedents.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: