Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Anna Roig i l’ombre de ton chien s’encarreguen de la banda sonora de l’obra Vilafranca de Jordi Casanovas

Aquesta és la darrera novetat coneguda sobre l’obra teatral que tanca la trilogia sobre la identitat catalana del director i dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas, que s’estrenarà a l’Auditori de Vilafranca del 19 al 22 de febrer. L’obra es va presentar ahir dimecres, a l’Ateneu Barcelonès.

Vilafranca, un dinar de festa major, que obrirà la Capitalitat de la Cultura Catalana 2015, és la primera coproducció d’Els Teatres Amics (l’Atlàntida de Vic, Atrium de Viladecans, Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori de Sant Cugat i el Teatre Auditori de Granollers).

A tots aquests municipis, inclosa Vilafranca, es faran 19 representacions en total, que seran el primer exemple d’un nou model de producció i explotació d’espectacles.

En la presentació, Jordi Casanovas ha destacat la il·lusió que ha generat aquesta insòlita coproducció de 6 teatres municipals que també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Aquest projecte de Casanovas respon a un nou model de gestió que pretén descentralitzar la producció d’espectacles.

Vilafranca està interpretada per Marta Angelat, David Bagés, Manel Barceló, Lluïsa Castell, Anna Ycobalzeta o Vicky Luengo, alguns dels quals van venir el passat 30 d’agost a viure la Festa Major de Vilafranca en directe.

 

I és que Vilafranca, un dinar de Festa Major situa una família tradicional catalana al voltant de la taula, el 30 d’agost de 1999. Casanovas escull aquest marc per tancar la seva trilogia sobre la identitat catalana, encetada amb Una Història Catalana i continuada amb Pàtria.

En la presentació a Barcelona, el regidor de Cultura, Raimon Gusi, ha dit que tot i tenir un teatre modest, tocava participar en aquesta aventura. Per Gusi que una obra de teatre estigui ambientada a Vilafranca i en el dia més important de l’any pels vilafranquins és d’entrada “un reconeixement a la nostra identitat cultural” i que vagi a càrrec de Jordi Casanovas, “tota una garantia”.

 

Vilafranca, un dinar de Festa Major s’estrenarà del 19 al 22 de febrer, a l’Auditori vilafranquí, i a continuació el muntatge passarà per Vic, Granollers, Sant Cugat, Viladecans i Manresa, que han coproduït l’obra. A banda d’aquesta vintena de funcions, ja s’estan negociant altres ciutats.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: