Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos celebrarà enguany la Diada Nacional de Catalunya amb actes durant tota la setmana

La commemoració institucional tindrà lloc, com ja és tradició al municipi, el dimecres dia 10 de setembre a dos quarts de deu del vespre, al Castell de Penyafort, i comptarà amb la inauguració de la reforma de les teulades del Castell i un concert de música a càrrec del quartet vocal Mèlt.

L’acte està inclòs en el Cicle Música als Castells que cada any organitza l’Ajuntament i la Fundació Castells de Catalunya. Els actes de la Diada d’aquest 2014 inclouen també diversos actes organitzats per l’Assemblea Nacional Catalana. Avui, dilluns es fa una xerrada col·loqui amb l’escriptor Víctor Alexandre i Enric Fontanals, president de l’associació Gent de la Terra, a les 8 del vespre al CCRR de la Ràpita. Demà, dimarts, tindrà lloc una nova xerrada a càrrec Fèlix Simón, president de la Plataforma per una Vegueria Pròpia. En aquest cas es durà a terme a la Biblioteca a partir de dos quarts de 8 del vespre. Pel dimecres dia 10 l’ANC de Santa Margarida i els Monjos ha programat l’escenificació de la història de Catalunya en un acte que tindrà lloc a dos quarts de nou del vespre a la plaça de l’Església i l’endemà celebraran l’acte central de la Diada amb actuacions musicals i ball durant tot el matí a la mateixa plaça. En acabar els participants es desplaçaran a l’estació per agafar el tren en direcció a Barcelona per assistir a la Via Catalana. El mateix dijous 11 de setembre a Santa Margarida i els Monjos es durà a terme també la tradicional trobada de Balls d’en Serrallonga, organitzada pel grup local del Ball d’en Serrallonga de l’Escarabina. La festa començarà a les 9 del matí amb la concentració de les colles i continuarà  amb una cercavila que recorrerà diferents carrers del poble fins arribar a la casa de cultura Mas Catarro on se servirà un esmorzar popular.  A banda d’aquestes activitats, el dia 11 durà a terme també al municipi la celebració del vint-i-novè aniversari del Casal de la Gent Gran dels Monjos amb un dinar de germanor per a totes les persones que hagin fet inscripció prèvia i un ball en acabar.  En l’àmbit esportiu la Diada comptarà també amb la celebració d’una jornada esportiva solidària organitzada pel Futbol Base Mas Catarro, el dissabte 13, i amb el memorial Manel Moreno, que tindrà lloc l’endemà diumenge dia 14 al camp d’esports municipal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: