Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per la Vegueria Penedès satisfeta que la proposta de zona de producció de la IGP “Gall del Penedès” faci visible l’Àmbit Penedès

A través d’un comunicat la Plataforma es mostra satisfeta i considera que és una bona notícia el fet que l’Associació de Criadors de Raça Penedesenca hagi inclòs els 72 municipis de l’Àmbit a l’hora de proposar la delimitació de la zona geogràfica de criança d’aquesta emblemàtica peça d’aviram.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va publicar el passat dia 5 de setembre, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, l’anunci pel qual es dóna publicitat a la sol·licitud de registre de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) ‘Gall del Penedès’ en el registre comunitari de Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP). S’hi ha afegit només el municipi de Rodonyà a l’Alt Camp, situat a la zona de transició entre el Penedès i el Camp, on a vegades han sorgit dubtes d’adscripció.

Des de la Plataforma s’apunta també que l’Àmbit, que ja és una realitat reconeguda en l’entramat institucional de Catalunya, ha d’anar sent també una realitat pràctica que tingui incidència en la vida i l’activitat de les persones i entitats d’aquest territori. Enllà de les grans decisions que pertoca prendre al poder polític, és del tot necessari que les persones i les entitats tinguin al cap l’Àmbit Penedès i el facin visible en tots aquells marcs d’actuació on això és possible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: