Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Exhibició dels Castellers de Vilafranca a la Diada de La Mercè a Barcelona

Els verds posen el toc de "divertimento" de la diada al fer-li cinc aletes al nou de vuit, que han enlairat per primer cop amb tres anxanetes. Amb el tres de nou amb folre i agulla, el quatre de nou amb folre i el pilar de set folrat repeteixen la seva diada de l’any passat.

Dotzè any seguit de presència dels Castellers de Vilafranca a la diada de colles convidades de La Mercè on també hi han participat els Minyons de Terrassa, fixos des dels anys vuitanta i la colla degana de la capital, els Castellers de Barcelona.

Els verds han descarregat en primera ronda el nou de vuit, que a Barcelona ja van fer l’any passat. Amb un tronc rocòs i sobrat de forces, i per primer cop amb tres anxenetes el castell s’ha coronat amb cinc aletes, com ja havien fet amb dfiversos nou de set. Cinquè descarregat de la temporada, i de pas tornar-li a treure ferro a un castell que les colles grans fan sense secrets.

En segona ronda han descarregat el seu tercer tres de nou amb folre i agulla de la temporada que a La Mercè ja havien completat els anys 2011 i 2013. Com ja hem dit el castell més gran descarregat a la capital catalana. Un castell amb bona defensa de terços, obert de mides, però ben resolt. Un nou gamma extra aquesta temporada.

Com a tercer castell han escollit el quatre de nou amb folre, per seguir rondant els canvis del castell de nou amb l’agulla. Maco de mides i ràpid d’execució el tretzè de la temporada i quinzè que descarreguen a Barcelona. Estan només a dos d’igualar el record històric del 2012 amb quinze quatres descarregats.

Han tancat la diada, sense forçar amb el pilar de vuit amb folre i manilles, portant el de set amb folre. El novè de la temporada, per una jornada complerta a Barcelona una vegada més.

Diumenge vinent Sant Miquel a casa i assaigs especials de cara al Concurs del 5 d’octubre. Ara més que mai cal ser-hi tots.

Els Minyons de Terrassa han pogut fer la seva diada més complerta a La Mercè des del 2005 amb tres castells de nou i pilar de set amb folre descarregats. Destacant la seva tercera torre de nou amb folre i manilles de la temporada, cal recordar que ara fa vint anys, l’any 1994, la carregaven a Barcelona per segona vegada, fent de la capital plaça de gamma extra. Han afegit el tres i el quatre de nou amb folre. Uns Minyons que preparen per a Girona el tres de deu emmanillat.

Els Castellers de Barcelona han tingut una de calenta i dues de fredes. Han descarregat el seu primer quatre de nou amb folre de l’any, que a La Mercè no intentaven des del 2007. El tercer descarregat per la colla. A la segona ronda però només han pogut carregar el tres de nou amb folre, que aquest any ja havien descarregat en quatre ocasions.

Han tancat la diada amb un intent de quatre de vuit amb l’agulla, l’anxaneta l’ha invalidat al agafar-se massa aviat abans de caure, i s’han acomidat amb el pilar de sis carregat. Avui no era el dia dels barcelonins.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: