Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els infants de Vilafranca han descobert el bandoler penedesenc Morrut

La Torras i Bages celebrava ahir una Hora del conte especial centrada en el 1714 al Penedès amb la presentació del llibre Bandolers i barretines: el 1714 al Penedès, escrit per el vilanoví Bernat Soler i il·lustrat per el vilafranquí Lluís Masachs.

El conte és un encàrrec de les biblioteques del Penedès-Garraf a Soler per poder disposar d’un material propi i poder-lo explicar en forma d’hora del conte. Posteriorment, va sorgir la possibilitat de publicar-lo i van demanar-li a Lluís Masachs que s’encarregués de les il·lustracions.

En la presentació a Vilafranca, ell ens explicava que havia cuidat especialment l’ambientació per ser respectuós amb l’època.

 

El conte és una versió lliure de la llegenda popular d’en Morrut, un bandoler que va viure al Penedès durant la Guerra de Successió, recopilada per Bienve Moya al llibre “Llegendes del Penedès i les valls del Garraf”.

Segons Soler, se’n sap molt poc d’aquest bandoler de l’Ordal.

 

El llibre Bandolers i barretines: el 1714 al Penedès ha estat editat per l’editorial El Cep i la Nansa.

 

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: