Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El DAR inicia la informació pública de la IGP Gall del Penedès

El Departament d’Agricultura va publicar el passat dia 5 de setembre, al Diari Oficial de la Generalitat, l’anunci pel qual es dóna publicitat a la sol·licitud de registre de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) ‘Gall del Penedès’ en el registre comunitari de Denominacions d’Origen Protegides i Indicacions Geogràfiques Protegides.

L’anunci inclou els principals elements del plec de condicions d’aquesta IGP  i dóna un termini de dos mesos, a partir de la data de publicació al DOGC i al BOE, perquè les persones que tinguin interès a examinar l’expedient ho puguin fer a les oficines del Departament d’Agricultura a Lleida i a Barcelona, als serveis territorials o bé al web www.gencat.cat/daam/normativa i formular així mateix, al·legacions.

A partir del termini de dos mesos, es valorarà les possibles al·legacions i si  es compleixen els requisits es publicarà al DOGC i al BOE la decisió favorable del Conseller de tramitar aquesta DOP a la Comissió Europea. Seguidament, s’enviarà aquesta Resolució a la CE per tal que la Comissió tramiti la seva inscripció en el Registre comunitari de Denominacions d’Origen Protegides i d’Indicacions Geogràfiques Protegides.

La zona geogràfica de producció de la IGP Gall del Penedès comprèn 73 municipis: tots els de la comarca de l’Alt Penedès, tots els del Baix Penedès i els del Garraf i més d’una vintena  de la comarca de l’Anoia.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: