Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP debatrà una moció de suport a la convocatòria de consulta

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès convoca una sessió extraordinària del Ple, amb una  moció de suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014.

El Ple s’ha de celebrar el proper dilluns, 22 de setembre a les set de la tarda al saló de plens de la seu del Consell Comarcal, a Vilafranca. L’ordre del dia compta amb només un únic punt que és una moció de suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014. La proposta començarà amb una part expositiva asseyalant que “com qualsevol altre poble del món, els catalans i catalanes tenim el dret a decidir el nostre futur en llibertat, un dret que està reconegut en els principals tractats internacionals. Un futur que s’emmiralla en un cultura, una llengua i unes tradicions pròpies avalades per segles i segles d’història que s’estronquen ara fa 300 anys, amb la Guerra de Successió, i amb els Decrets de Nova Planta que aboleixen les constitucions catalanes i les institucions pròpies”.  En la part dispositiva la moció planteja mostrar el suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l’exercici dels nostres drets democràtics i prendre el compromís del Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb la realització de la mateixa. També proposa donar ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: