Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha ajornat la signatura de convenis amb els balls de la Festa Major

La signatura s’ha hagut d’ajornar per la polèmica generada amb l’anunci dels canvis de l’entrada de Sant Fèlix.

Cada any per aquestes dates els administradors i l’ajuntament es reuneixen amb els balls per signar el conveni per la seva participació a la Festa Major. Ja se sap però que qualsevol modificació dels aspectes més tradicionals de la festa sempre es miren amb lupa i sovint acaben generant opinions contrastades. Aquesta setmana els administradors han anunciat la novetat d’acompanyar amb una música solemne l’entrada del sant a la plaça. El problema és que la majoria dels balls es van assabentar del canvi a través dels mitjans de comunicació. D’aquesta manera l’habitual tràmit  protocol·lari de la signatura dels convenis amb els balls de la Festa Major es va convertir en aquesta ocasió en un debat obert i encès.

Davant la situació finalment es va optar per ajornar la signatura una setmana per donar temps a parlar-ne.

A la reunió es van escoltar opinions molt diverses. Alguns balls, especialment els que encapçalen la cercavila es mostraven favorables al canvi i disposats a signar. D’altres reclamaven temps per parlar-ne.

El Carles José, del ball de Pastorets, lamentava sobre tot la manca de comunicació, no només en relació a aquesta novetat, sinó en general amb els balls.

José espera que amb una setmana de marge hi hagi temps suficient per posar les coses al seu lloc i a nivell personal no troba malament la proposta dels administradors.

Per la seva banda el Josep Ventura, del ball de l’Àliga, dóna ple suport als administradors, entenent que sempre pensen en positiu per a la festa i recorda que la Festa Major és de tots els vilafranquins.

Els administradors de la Festa Major cada any han d’afrontar alguna polèmica. Als d’enguany els ha tocat ara. Van demanar disculpes per els errors en la informació als balls, que van dir eren aliens a l’administració, i van explicar els detalls de la proposta a tots els balls obertament.

Van assenyalar que el canvi l’havien valorat molt i que l’havien consensuat amb el Consell de la Festa Major i amb l’Ajuntament, que el valoren positivament.

L’administrador, Pere Cervera, assenyala a més que no suposa canvis per l’entrada dels balls a la plaça.

Cervera assenyala que els administradors entenen la reacció dels balls i que esperen que amb una setmana de marge les aigües tornin a calmar-se, amb l’objectiu que es pugui tirar endavant la iniciativa que han proposat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: