Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pilar de vuit amb folre i manilles dels Castellers a l’Arboç, en una diada de treva

El tres i el quatre de nou amb folre van ser els millors castells de les tres colles a la Festa Major de Sant Julià a l’Arboç del Penedès, que el dia abans ja es van trobar al Catllar, en una diada de treva pel que fa a les grans construccions

Els Castellers de Vilafranca van resoldre la diada de la Festa Major de l’Arboç amb una tripleta vilafranquina que van adornar amb el tercer pilar de vuit amb folre i manilles descarregat de la temporada.

D’entrada ens van deixar el quatre de nou amb folre, el novè de l’any, que com a Vilanova o Cal Figarot, van fer amb l’alineació del tronc que ha de defensar el quatre amb l’agulla de Sant Fèlix.

Van seguir amb el tres de nou amb folre, calcat al del Catllar, amb el tronc del castell de deu. El tretzè descarregat de la temporada. Aquest tres els deixava amb el quarantè castell de nou descarregat pels Castellers de Vilafranca a la plaça de l’Arboç.

Abans d’atacar el gran espadat, van desfer-se sense problemes del seu novè quatre de vuit amb l’agulla de l’any. Torn del pilar de vuit amb folre i manilles que va pujar sobre un gran peu sobrat de força al folre i les manilles, amb bona defensa al tronc.

Tercer descarregat de l’any amb solvència. Estant només a un de fer-ne els cinquanta de descarregats.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella de Valls van signar  la mateixa actuació, un parell de tripletes màgiques amb pilar de set amb folre final. Tres i quatre de nou amb folre i cinc de vuit solvents.

La colla local dels Minyons de l’Arboç que no estant en el seu millor moment, molt mancats de camises,  va fer dos intents desmuntats de set de set, per descarregar després els dos castells de set bàsics, el tres i el quatre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: