Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les pluges de juliol beneficien l’ocupació hotelera a l’interior i passen factura a la costa

Els establiments hotelers d’Osona, amb un creixement de 9,9 punts percentuals, el Vallès Oriental, amb l’augment del 7’5, o a l’Alt Penedès, on s’ha incrementat un 1,5.han assolit ocupacions superiors a les de 2013 en un mes de juliol plujós que ha castigat bàsicament les comarques costaneres i algunes de l’interior.

Amb tot, l’índex d’ocupació hotelera del conjunt de la demarcació de Barcelona ha baixat 4,5 punts en relació a ara fa un any, segons dades del darrer Informe Flaix, elaborat per Turisme de la Diputació de Barcelona.

Pel que fa al turisme rural, tot i que comarques com el Maresme amb més 17,7 i l’Alt Penedès amb un increment del 9,4, han registrat comportaments positius, el global provincial ha caigut 2,9 i se situa en el 43,5%.

No només la climatologia explica aquest fluix comportament turístic, que també es veu afectat per factors conjunturals com ara el mundial de futbol, els conflictes internacionals o la lenta recuperació econòmica. Tanmateix, per a una correcta anàlisi i valoració de la temporada d’estiu caldrà complementar aquestes dades amb altres indicadors , com ara els ingressos, l’afiliació a la seguretat social, o la despesa del turista.

 

Els Informes Flaix d’Ocupació Turística estan elaborats per l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, a través del LABturisme, i es realitzen durant els períodes de màxima afluència turística a les destinacions de les comarques barcelonines.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: