Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca informa que no es poden fer volar drones sobre les seves zones poblades

El Consell de Ministres ha aprovat aquest estiu una reglamentació temporal que defineix quins escenaris i usos estan autoritzats amb aquests aparells. Es manté la prohibició de sobrevolar els nuclis urbans.

El Consell de Ministres ha aprovat una reglamentació temporal sobre l’operació d’aeronaus civils pilotades per control remot, tipus drones. Es preveu que els drones puguin utilitzar-se en tasques tècniques i d’emergència, i per garantir la seguretat, es manté la prohibició de sobrevolar nuclis urbans. L’Ajuntament de Vilafranca assenyala l’existència d’aquesta normativa, coincidint especialment amb la propera celebració de festa major.  El Reial Decret Llei, de 4 de juliol, inclou un article regulador de l’ús d’aparells no tripulats tipus drones. Aquest reglament contempla els diferents escenaris que podran acollir els treballs aeris i, en cap cas, s’autoritzen vols sobre les zones urbanes. Les operacions permeses per llei es limiten a l’espai aeri no controlat i sobre zones no poblades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: