Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els integrants del seguici de la Festa Major dels Petits ja fa setmanes que assagen

Tot i que només ballen el dia 1 de setembre a la tarda, el seguici de la Festa Major dels petits compta amb molts seguidors, peres i familiars principalment dels nens i nenes que hi ballen.

I aquets petits protagonistes de la Festa Major ja fa moltes setmanes que s’estan preparant per tal d’oferir un bon espectacle tant durant la cercavila com després en el ball que ofereixen a la plaça de la vila.

Un bon grapat de nens i nenes, sota la supervisió de membres dels balls de la Festa Major assagen des de primers de juliol dos dies a la setmana a l’Escorxador preparant-se per participar amb els diferents balls en la més típica.

Una tasca que han de compartir també els pares i mares que els acompanyen, i que expliquen sovint que la il·lusió i les ganes de participar de la Festa Major acaben imposant-se a tot. La Montse Espinosa és mare d’una nena que ballarà panderetes aquest any, i que explica que ho tenia molt clar des del principi.

La Berta Domènech és una de les balladores d’un dels tres grups de panderetes que hi haurà aquest any. Explica que ja va ballar l’any passat i que tenia clar que volia repetir.

Els responsables de conduir els assaigs son els components dels balls de la Festa Major, que combinen aquests amb els seus per preparar la seva participació en els tres dies en què surten a ballar. Pel que fa als balladors més petits, com explica la Georgina Coll, del ball de Panderetes, els assaigs es fan dos dies a la setmana i es procura practicar totes les danses que es fan al llarg de la cercavila, però sobretot la que es balla al final a l’entarimat de la plaça de la Vila.

A l’Escorxador per exemple també hi assagen també els grups de cercolets que participaran enguany en la Festa Major dels petits.

A menys d’un mes per que s’encengui la tronada de la festa major petita, aquests joves balladors i balladores posen tota la il·lusió per tal d’oferir una bona cercavila als vilafranquins i penedesencs que s’acosten el primer de setembre per veure’ls.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: