Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca han decidit actuar en segona posició per la Diada de Sant Fèlix

Aquest dimarts al vespre i a l’Auditori del Vinseum es va fer el sorteig de l’ordre d’actuació de les diades de Festa Major de Vilafranca, amb una especial incidència en la de Sant Fèlix.

Per això hi havia la presència de representants de les quatre colles que es veuran les cares aquest proper dissabte, 30 d’agost. L’any passat es va estrenar aquest sorteig públic amb uns infants que van fer de ma innocent. En aquesta ocasió es va decidir convidar a un casteller històric a treure els mocadors castellers que feien de boles. Es tractava del Ciscu Mallofré, casteller des de l’any 1957, que ha fet tots els castells dels Castellers de Vilafranca i que amb més de setanta anys encara parava a baixos castells de gamma extra. El sorteig dóna dret a decidir l’ordre. El cap de colla dels de Vilafranca, Pere Almirall, va ser el primer en poder decidir i, a diferencia dels darrers anys en els que sempre preferien obrir la diada, va decidir ser els segons en actuar. Desprès va poder triar el cap de colla de la Jove de Tarragona, Carles Ribas, que va decidir ser els primers en actuar. El cap de colla de la  Vella de Valls, Manel Urbano, va escollir ser els tercers, i finalment Joan Barquet, de la Joves de Valls, no va poder triar i la seva colla tancarà ronda. Després del sorteig es va oferir una tertúlia, conduïda pel cronista castellers de RTV Vilafranca, Pep Ribes, en la que també hi podia participar el públic. La Jove de Tarragona va ser a Sant Fèlix el 2012 enlloc de la Joves de Valls, i aquest any ho fa enlloc dels Minyons de Terrassa.  Anuncien que vindran a màxims, amb el 5 de 9 amb folre, el 9 de 8 i pilar de 8 amb folre i manilles com a principals castells. El cap de colla n’espera molt de la diada.  Els Castellers de Vilafranca tenen com a objectiu principal el 3 de 10, que podria estar acompanyat del 3 o el 4 de 9 amb l’agulla, o el 5 de 9. Tampoc no descarten la torre de 8 neta. Són conscients que serà difícil repetir la diada de l’any passat, amb quatre gamma extra descarregats i considerada la millor de la història. La Vella de Valls té molt clars els dos principals castells que portaran a Vilafranca, que són el 5 de 9 i el pilar de 8. Aquesta temporada han patit lesions en castellers de tronc, de les quals es comencen a recuperar.   I per part de la Joves de Valls anuncien que venen a totes, pensant en el 5 de 9, la torre de 9 amb folre i manilles, o el 4 de 9 sense folre. El fet que enguany Sant Fèlix escaigui en dissabte farà que hi hagi més castellers a plaça. Segons han anunciat totes les colles per primera vegada a la història la Diada de Sant Fèlix podria acabar amb una ronda de pilars amb 4 pilars de 8 amb folre i manilles. D’altra banda recordem també el resultat del sorteig de l’ordre d’actuació de les diades del 29 i el 31. Aquest divendres obriran plaça els Xicots de Vilafranca, els Verds actuaran segons i tancarà ronda la Jove, mentre que a la diada de Sant Ramon d’aquest diumenge els primers en actuar seran els de la Jove, segons els Xicots i tancaran ronda els Castellers de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: