Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Síndic d’Empresa de l’ADEG atén i els primers casos

La institució del Síndic d’Empresa tot just es troba en un procés inicial pel que fa al seu promptuari i la redacció dels procediments. Així i tot, ja s’han rebut els primers casos, amb el denominador comú de la falta d’entesa entre les empreses i les respectives administracions locals, a vegades per desconsideració i a voltes per una manca d’empatia.

Amb el seu equip de treball, Xavier Mestres, el Síndic d’Empresa proposat per l’Associació d’Empresaris del Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès (ADEG), ja ha intervingut en els primers casos com a mediador amb el sector públic. Els ajuntaments, les administracions més properes als ciutadans i a les empreses, són els destinataris de les queixes que han arribat fins ara al Síndic.<br /><br /> La casuística, tot i que encara incipient, fa endevinar una tipologia de greuges que seran més habituals, com ara les problemàtiques existents als polígons industrials, entre les que s’hi troba un primer expedient a la zona de la Vilanoveta, a Sant Pere de Ribes. Altres situacions crítiques vénen donades per la denegació de permisos per a la realització d’activitats promocionals a la via pública, sense altra argumentació que una llista d’ordenances del tot incomprensibles per a l’usuari.<br /><br /> L’assumpte del complex esportiu del Parc del Garraf, que ha centrat l’activitat política les darreres setmanes a Vilanova i la Geltrú, també ha estat presentat al Síndic d’Empresa per part d’empresaris del mateix sector que han alertat de la comissió de greuge comparatiu a partir de l’aprovació del pla de viabilitat imposat pel Consistori. Així ho va exposar Xavier Mestres a l’alcaldessa, Neus Lloveras, i la regidora d’Esports, Blanca Albà, que van atendre el Síndic amb el major interès i una clara comprensió, per bé que finalment la resolució acordada pel Ple Municipal ha desoït el missatge del Síndic.<br /><br /> En conjunt, els temes que arriben a la taula del Síndic d’Empresa tenen a veure amb una certa terbolesa de diàleg, quan no el desinterès com a resposta, en el moment que les empreses s’adrecen a l’administració pública local. Des de la sindicatura es posa l’accent en la necessitat de propiciar una major entesa i procurar un major mirament per les propostes que els empresaris adrecen als ajuntaments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: