Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple de juliol impulsa una bateria d’inversions i projectes per a Sant Sadurní

El ple ordinari de juliol de l’Ajuntament de Sant Sadurní va oferir una intensa sessió amb acords que serviran per a donar llum verda a diverses inversions i iniciatives de millora a equipaments i serveis municipals i a l’arranjament d’espais públics.

Un dels primers moments de fricció entre el govern i l’oposició va arribar amb la cessió a la Diputació de la gestió de la recaptació de les escoles bressol municipals. Tot i reconèixer el millor control i tecnificació que s’assolirà amb aquesta mesura, el PSC va votar-hi en contra i el PP va abstenir-se en l’aprovació en considerar que s’allunya la gestió del ciutadà.

Tots els grups, a excepció del PP van donar suport a una modificació de crèdit de 127.500 euros que es destinarà a afrontar diverses inversions i millora del mobiliari i equipaments a diversos espais, com els centres escolars municipals, o en via pública. El Partit Popular va criticar la nova modificació de pressupost i va exigir major capacitat de planificació. La modificació va venir acompanyada per una nova destinació de recursos, en aquest cas una subvenció de la Diputació, amb la qual es farà front entre altres a l’adquisició de nova maquinària de neteja per a la via pública, la millora dels processos informàtica o el nou web municipal.

Durant el ple també es va donar compte del tancament de l’exercici 2013, amb un romanent de tresoreria de gairebé 2,2 milions d’euros. El regidor d’Hisenda, Josep Maria Ribas, va recordar que la nova legislació d’estabilitat pressupostària obliga a les administracions a eixugar deute, impedint així que bona part del romanent es destini a impulsar inversions.

A l’apartat de mocions, el PSC va aconseguir el recolzament de tots els grups, a excepció del regidor d’ERC Albert Prat – que es va abstenir – a la proposta d’adequar el vial d’accés a l’escola bressol l’Espurna, després de consensuar un nou redactat en què es precisés que el projecte d’obra s’impulsarà tan bon punt s’asseguri la subvenció atorgada per la Diputació. En canvi, es va desestimar la proposta del grup socialista que feia referència a un altre ajut de la Diputació per cobrir diversos projectes com l’arranjament del carrer Vilarnau o el finançament de l’Escola de Música, entre d’altres. Tant CiU com ERC van declinar el suport al·legant que el govern està valorant encara les prioritats i inversions que es cobriran amb aquest fons.

Per la seva banda, el PP va aconseguir el suport en la petició de dur a terme un projecte tècnic per a construir una via que connecti els blocs del barri Vilarnau i que elimini les barreres arquitectòniques, i també arranjar l’entorn del cinturó de ronda. El govern va sol·licitar que el projecte es sotmeti al vistiplau del veïnat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: