Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cinema Kubrick de Vilafranca celebra els 20 anys de la seva inauguració amb un record per la parella que el van impulsar, el Francesc Olivella i la Paquita Ferran

Amb un recull de fotografies històriques que començaven recordant la passió pel cinema de Francesc Olivella, impulsor de Cineclub Vilafranca i fundador del primer cinema modern a la capital de l’Alt Penedès, l’any 1983 amb les dues sales del que va ser el cinema Bogart, ahir al vespre es feia el recordatori d’aquests 20 anys de cinema.

El 26 d’agost de 1994 s’inaugurava el Kubrick, una sala més gran i moderna. La filla de Francesc Olivella i de la Paquita Ferran, la Maria Olivella, recordava en la celebració dels 20 anys, la feina i la il·lusió del seus pares per el cinema; i també l’emoció d’aquests dies.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Raimon Gusi, va voler recordar la implicació tant de Francesc Olivella com de la seva dona Paquita Ferran en la vida cultural i associativa de Vilafranca. Gusi va fer menció a l’impuls del Cine Club Vilafranca; a l’aposta pel cinema comercial que va fer la família Olivella, i també al fet que el seu esforç ha permès que en aquests moments a Vilafranca encara hi hagi una sala de cinema comercial de qualitat.

Després d’aquests parlaments, la Maria Olivella ens comentava també que evidentment la família ha viscut aquests dies amb molta emoció i emotivitat; però que la feina continua amb la mateixa il·lusió que tenien els seus pares, i que afronten aquesta temporada 2014-2015 amb moltes ganes i amb pel·lícules de primer nivell.

Com no podia ser d’altre manera, la celebració va continuar amb cinema, en aquest cas amb la projecció de la pel·lícula “El Chef”.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: