Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bodegues Torres no té constància d’haver rebut cap denúncia per part de l’antiga distribuïdora dels seus productes a Bolívia

Alguns mitjans de comunicació s’han fet ressò aquest estiu d’una possible demanda contra l’empresa Torres per un presumpte frau en l’etiquetatge dels seus productes.

L’empresa Import-Export San Jorge havia estat distribuïdora dels productes Torres a Bolívia durant 25 anys. Segons l’empresa el conflicte s’origina per un problema a la duana a Xile, on van quedar retinguts tres contenidors amb productes de l’empresa vilafranquina, en concret per ampolles d’oli amb la data de consum preferent vençuda. Això els va ocasionar haver de fer front a unes multes. Per la seva part, fonts de l’empresa Torres, indiquen que la problemàtica ve d’abans, amb impagaments de la distribuïdora que arriben als 600.000€, un deute que es continua reclamant mitjançant l’asseguradora d’exportació, la Compañía Española de Seguros de Créditos a la Exportación. D’aquí que Torres decidís el febrer de l’any 2013 prescindir dels serveis de la distribuïdora, i poc després contractar amb una altra empresa que des d’aleshores s’encarrega de la seva distribució a Bolívia. En el mitjà on-line Elconfidencial expliquen que Import-Export San Jorge ha presentat una demanda per frau contra Torres i es fan ressò d’un anàlisi encarregat per l’empresa boliviana i realitzat per els Laboratorios Excell Ibérica, de la Rioja, en el que s’assenyala que els brandis Torres 5 i Torres 10 no tenen els mesos d’envelliment en barrica que marca la normativa i també parlen d’irregularitats en l’etiquetatge d’alguns vins de Torres. Val a dir però que a la mateixa pàgina web hi escriu Antonio Palacios, como gerent dels laboratoris, desmentint que en el treball existeixi la conclusió de que els  brandis de Torres no hagin estat envellits en fusta de roure i que els laboratoris no han analitzat cap tipus de vi, només brandis. Des de Torres han descartat fer declaracions al respecte perquè no tenen constància oficial de cap denúncia admesa a tràmit i insisteixen en assenyalar que els seus brandis compleixen les normatives espanyoles i europees vigents i compten amb certificacions de qualitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: