Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Adrià Cabezas i l’Astrid Galimany són els guanyadors de la 1a Crono Escalada al Campanar de la Santa Maria

Vist el resultat de la primera edició d’aquesta curiosa cursa ja es pot dir que la iniciativa dels administradors de la Festa Major ha estat tot un èxit.

Assessorats per experts en atletismo enguany van tenir la iniciativa de fer una prova inèdita al Penedès, la Cronoescalada al Campanar de la Basílica de Santa Maria. En la primera edició s’hi van inscriure 46 atletes i el resultat va ser d’un ambient festiu i magnífic. Els atletes sortien de la Plaça del Campanar i corrien uns 100 metres fins a les escales del campanar on havien d’afrontar 52m d’alçada i 116 esgraons, tota una experiència nova pels que la feien. De fet cap dels participants s’havia pogut entrenar fent el recorregut, i per tan era la primera vegada que s’enfrontaven al repte de pujar unes escales antigues, irregulars, per un passadís molt estret i que a mitja alçada presenta un dificultós canvi de sentit. La sortida va ser a les sis de la tarda i cada minut sortien els participants, un per un en tandes de 15. Tots arribaven al punt més alt, esbufegant, ja que l’esforç havia estat titànic. Al final el millor temps el va fer l’Adrià Cabezas amb 54 segons. Apuntava la sorpresa del circuit, pel qual no s’havia pogut preparar. El guanyador apuntava que la prova li havia agradat molt. Tots els atletes destacaven la duresa de la prova però que va ser divertit  viure aquesta nova experiència. Al final es va fer el lliurament de premis tot just al principi de les escales del campanar. En l’apartat masculí acompanyaven a l’Adrià Cabezas, el 2n Neofel Eraoui amb 57 segons i el 3r el Raul Estevez amb 58 segons.  I en dones la campiona va ser l’Astrid Galimany amb 1 minut 14 segons, la 2a la Mercè Llopart amb 1 minut 17 segons i la 3era la Mònica Guilera amb 1 minut 33 segons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: