Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una jornada professional parlant de la influència del regne vegetal en el cultiu agrícola centra la segona sessió professional del Vijazz d’enguany

Aquesta edició del 2014, el Vijazz ha comptat amb dues jornades professionals, la darrera es feia dimecres a la tarda a Vinseum amb Esteve Padullés i Richard Wade com a ponents.

Aquest darrer, director de l’Institut de Permacultura del Montsant, va centrar la seva intervenció en la seva experiència  amb l’ús de coberta vegetal espontània en el cultiu de la vinya, així com els resultats obtinguts en la collita aplicant aquesta tècnica a la seva finca d’Arbolí.

Amb una conferència molt planera, Wade va plantejar opcions que tenen a veure amb l’ús per exemple de ramats d’ovelles per el manteniment de les finques i una nova manera d’entendre el tractament de la terra anant un pas més enllà del que seria l’agricultura ecològica.

Wade va explicar també als assistents a la sessió, que l’actual model d’agricultura que s’aplica al món occidental ens aboca a la desertització, que no té cura del terreny que treballa ni procura per la seva recuperació, manteniment ni equilibri amb la resta de la societat.

Abans de Wade, va ser el torn de Esteve Padullés, de la Guia d’espais naturals, que va exposar la seva proposta per una agricultura més lògica, consistent en retornar, d’una manera enraonada, a un grau de diversitat botànica en els nostres camps que a mitjà termini restableixi unes condicions més eficients. També va apuntar les repercussions econòmiques i la viabilitat d’un sistema d’agricultura més respectuós amb el medi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: