Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les millores en la xarxa de transport públic a l’Alt Penedès busquen millorar algunes mancances i arribar també als ciutadans

Els representants de la Direcció General de Transports i Mobilitat van presentar fa uns dies al Consell Comarcal les propostes de millora del transport públic a l’Alt Penedès per al període 2014-2016.

La recollida d’informació per a l’elaboració de l’estudi es va fer en base a entrevistes i enquestes amb els consells comarcals i els ajuntaments de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, i amb operadors i d’usuaris del transport públic del Penedès.

A partir dels resultats de l’estudi i en base a les competències i les possibilitats econòmiques de la Generalitat, es van elaborar les propostes de millora presentades al Consell Comarcal. El conseller de Mobilitat del Consell Comarcal, Jordi Bosch, comenta que es tracta d’un seguit de propostes importants, però que cal continuar treballant per mirar de donar resposta a les demandes constants de nous i millors serveis.

Pel que fa al servei de bus, durant l’any 2015, s’implantarà una línia de bus exprés Barcelona-Sant Sadurní d’Anoia, es millorarà la línia que uneix Vilanova- Vilafranca passant per Canyelles i es crearà una nova línia Vilanova-Vilafranca-Igualada-Manresa per l’Eix Diagonal.

Així mateix, les línies de transport intracomarcal Vilafranca-Castellví de la Marca i Vilafranca-Castellet i la Gornal milloraran l’oferta i ajustaran els horaris, i la línia Vilafranca-La Múnia farà parades als polígons industrials de Santa Margarida i els Monjos.

D’altra banda, durant el curs escolar 2014-2015, amb la col·laboració del Consell Comarcal, s’intentarà aprofitar les places lliures del servei de transport escolar a l’Alt Penedès per transportar altres passatgers.

Pel que fa al servei ferroviari, en el període 2014-2015 s’executaran les millores en les línies aèries de contacte dels trens de Rodalies compromeses amb l’Estat i que són imprescindibles per garantir la fiabilitat del servei. També es faran obres de millora a les estacions de Sant Sadurní, Gelida i Vilafranca i s’aprovarà el projecte per millorar l’accessibilitat i la seguretat a l’estació de Santa Margarida i els Monjos. Durant el període 2015-2016 s’allargarà el servei de tren del Camp de Tarragona fins a Vilafranca i s’estudiarà amb Foment la possibilitat d’establir una connexió ferroviària que inclogui Tarragona a la malla d’alta velocitat Barcelona-Madrid-València.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: