Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès manté el nombre d’acolliments d’infants sahrauís malgrat la situació econòmica

14 famílies de la comarca, entre les quals quatre de noves, acullen aquest estiu nens i nenes provinents dels camps de refugiats sahrauís dins del projecte Vacances en Pau de l’ACAPS Wilaya.

Els catorze infants van ser rebuts ahir a l’Ajuntament de Vilafranca per part de l’Alcalde i altres representats del consistori. L’ACAPS Wilaya Alt Penedès manté un conveni amb l’ajuntament pel qual aquest es fa càrrec, entre altres aspectes, d’algunes de les despeses de l’estada dels nens amb famílies vilafranquines. Això passa també amb la resta d’ajuntaments de la comarca on hi ha famílies acollidores, que també han donat la benvinguda amb actes institucionals i festius als nens sahrauís. Per a l’ACAPS Wilaya Alt Penedès, aquests actes ajuden a donar a conèixer la situació que viuen els sahrauís als camps de refugiats d’Algèria. Des de l’entitat, Maria Teresa Badia explica que la comarca segueix responent per a acollir, encara que a altres zones de Catalunya els acolliments han baixat a causa de la situació de crisi.

La família de la M. Teresa acull des del 2001 i explica la seva experiència qualificant-la de gratificant i valorant l’aprenentatge mutu.

Els nens i nenes sahrauís van ser obsequiats amb una samarreta de la festa major de Vilafranca. La rebuda va acabar amb la interpretació per part dels infants d’una cançó tradicional…

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: